Sport & Onderwijs

Gymworld

Met Gymworld krijgt de gemeente Zoetermeer een nieuw onderkomen voor de turnsport. Gymnastiekverenigingen ProPatria en CGV worden de grootste gebruikers van deze nieuwe accommodatie aan de Amerikaweg.

Gymworld Zoetermeer is een nieuwe, aantrekkelijke gymnastiek-accommodatie die als doel heeft het versterken van de gehele gymnastieksport in Zoetermeer. Deze accommodatie biedt de optie om training- en wedstrijdlocatie te zijn van meer dan 4000 Zoetermeerse gymnasten. Het is een hoogstaande nieuwe voorziening voor de sport- en talentontwikkeling. Naast turnen zullen ook andere functies in de sportaccommodatie worden ondergebracht, zoals dansen en freerunning.

Omdat Gymworld fungeert als poort van Zoetermeer heeft het een aansprekende uitstraling. Er is dus veel aandacht besteed aan het ontwerp met een sprekend resultaat. Gymworld is een gebouw dat doormiddel van palen boven de grond zweeft. Het is opgebouwd uit verschillende blokken waarbij ieder blok zijn eigen gevelbehandeling heeft, die refereert aan wat er binnen afspeelt. De tussenliggende ruimtes worden voorzien van eenzelfde gevelafwerking die de verschillende functies samentrekken. Doordat elke sportzaal verschillend van volume is heeft het gebouw vanuit elke hoek een ander beeld.

Persbericht: officiele ondertekening

Opdrachtgever
Gemeente Zoetermeer
Marktvenster
Sport en onderwijs
Status
Uitvoering
Roel van Deursen
Roel van Deursen, Tendermanager, Remmers Bouwgroep
Nadrukkelijk bijdragen aan een mooiere, gezondere en groene samenleving

Locatie van het project:

Gymworld Zoetermeer

  • Twee hallen met vaste opstelling voor dames en heren turnen
  • Een multifunctionele danszaal met mogelijkheid tot fitness en acrogym
  • Een trainingsvoorziening voor freerun
  • Een eigen kantine met bestuur en commissiekamers
  • Een sportmedische voorziening; fysiotherapeut
  • Tribunes, kleedkamers, fietsenstalling en parkeerplaatsen
  • In voorbereiding