MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Duurzaam ondernemen bij Remmers betekent dat wij ervoor zorgen een juiste balans te vinden tussen People, Planet en Profit. De ontwikkelingen in de bouwsector volgen elkaar dusdanig snel op dat wij het als onze taak zien om dit op een verantwoorde manier op te pakken. Door alle ervaring en expertise is onze organisatie in heel het land inzetbaar. Wij willen bijdragen aan een duurzame samenleving door op een economische, maatschappelijke en milieutechnische verantwoorde wijze meerwaarde toe te voegen aan de behoefte van huidige en toekomstige generaties.

Remmers Bouwgroep is sinds december 2013 gecertificeerd voor de MVO-prestatieladder niveau 3.

Onze ambitie is onze eindproducten op een zo verantwoord mogelijke manier te leveren aan de opdrachtgever/eindgebruiker waarbij wij rekening houden met onze medewerkers, onze leefomgeving en waarbij we financieel gezond kunnen blijven functioneren als bedrijf.

People
Waarmaken van ambities begint met de juiste medewerkers op de juiste plek, die voortdurend worden uitgedaagd zich te ontwikkelen in het belang van zichzelf, de onderneming, de klant, de markt en de omgeving. Persoonlijke ontwikkeling, gelijke kansen creëren, gezondheid en veiligheid van onze medewerkers staan voorop in ons MVO beleid. Zo bieden wij onze medewerkers jaarlijks diverse opleidingen waarbij vakmanschap en veiligheid centraal staan. Onze ambitie voor alle medewerkers binnen Remmers is een organisatie creëren waarbij op een pro-actieve wijze kennisdeling en ontwikkeling van medewerkers in alle lagen plaatsvindt.

Onze aandachtsgebieden:
– Opleiding en persoonlijke ontwikkeling;
– Gezondheid en Veiligheid;
– Pro-actieve bedrijfscultuur creëren.

Planet
We vinden dat we zuinig moeten zijn op de aarde. In het proces van bouwen willen we zo min mogelijk nadelige effecten op het milieu veroorzaken. Inzicht krijgen en rekening houden met energie-, brandstofverbruik, waterverbruik en goed omgaan met grondstoffen zijn speerpunten binnen onze organisatie waar volop aandacht aan wordt besteed. Verder zetten wij in op het verduurzamen van bestaand vastgoed. Wij zijn FSC®-gecertificeerd en adviseren onze opdrachtgevers het gebruik van duurzame materialen toe te passen bij ieder project.

Onze aandachtsgebieden:

– CO2 uitstoot in kaart brengen en reduceren;
– Minder afval en betere afvalscheiding;
– Verminderen van grondstofverbruik en toepassing van duurzame materialen;
– Meer focus binnen de kernactiviteiten op het verduurzamen van bestaand vastgoed.

Profit
Eerlijk zaken doen waarbij een gezond rendement wordt gerealiseerd. Dit willen we vasthouden in het belang van de lange termijncontinuïteit van de onderneming. Met ruim 100 jaar ervaring hebben we een goede naam opgebouwd in de regio’s waarin we actief zijn.

Onze aandachtsgebieden:
– Duurzame inkoop van materialen;
– Ontwikkeling sponsorbeleid gericht op lokale initiatieven en economie;
– Verder investeren in innovaties en methodieken als Design, Build & Maintain, BIM, BENG, All-Electric, BREEAM en ketensamenwerking.


Team MVO
''Circulair bouwen: vanuit overtuiging het verschil maken''

MVO JAARVERSLAG 2014

MVO JAARVERSLAG 2016

MVO JAARVERSLAG 2017

MVO JAARVERSLAG 2018

MVO JAARVERSLAG 2019

#hoedan?

Groene Pluim AWARD 2018

Remmers Bouwgroep ontving op 1 november 2018 als tweede bedrijf in Midden-Brabant en als elfde bedrijf in Nederland de Groene Pluim.

Remmers Bouwgroep ontving op 1 november 2018 als tweede bedrijf in Midden-Brabant en als elfde bedrijf in Nederland de Groene Pluim. De Tilburgse wethouder Berend de Vries reikte de prijs uit tijdens het symposium Duurzaam ondernemen in het volgende decennium: #Hoedan?. Het bouwbedrijf krijgt de erkenning omdat zij voorop lopen op het gebied van circulair en duurzaam bouwen en een positieve bijdrage leveren aan de energietransitie. Daarmee behoren ze tot de absolute koplopers van duurzame Nederlandse ondernemingen.

Inspireren | Creëren | Realiseren

Remmers Bouwgroep Referenties

Voorbereiding

DC Heieinde Tilburg

Remmers Projectontwikkeling

Dit nieuw te realiseren logistieke pand, wordt gebouwd op bedrijventerrein Vossenberg, op korte afstand gelegen van de nieuwe containerterminal (BTT) aan het Wilhelminakanaal.

Bekijk project
Opgeleverd

AVA Quality Cooling

Bedrijfshuisvesting

De nieuwbouw bestaat uit ±6.330m² bedrijfshal die volledig wordt bewaakt met een ESFR sprinkler. Als ontwerpende bouwer zijn wij verantwoordelijk voor de gehele turnkey realisatie.

Bekijk project
Opgeleverd

Marine Care

Bedrijfshuisvesting

Aan de Oude Maasweg in de Botlek hebben wij het nieuwe hoofdkantoor & PGS opslag voor Marine Care gerealiseerd. De nieuwbouw bestaat uit ± 2.300 m² bedrijfshal, die deels geschikt is voor opslag van PGS 15 goederen en ingericht is met een laboratorium.

Bekijk project
Opgeleverd

Royal Agio Cigars

Bedrijfshuisvesting

Duurzaam hoofdkantoor met productiehallen. Gecertificeerd met BREEAM 'Outstanding' en het pand ontving een BREEAM Award in Londen 2017.

Bekijk project
Opgeleverd

HC Tilburg

Sport & Onderwijs

Design & Build opdracht; clubgebouw voor hockeyclub Tilburg. Lees hier meer.

Bekijk project
Opgeleverd

Zwembadcomplex Oostende

Sport & Onderwijs

Het zwembadcomplex telt een wedstrijdbassin, een instructiebassin, een recreatiebad voor peuter en kleuters en een recreatiebad voor de oudere jeugd. Lees hier meer.

Bekijk project
Opgeleverd

Zwembad Aquamar Katwijk

Sport & Onderwijs

In opdracht van Gemeente Katwijk hebben wij op het buitenterrein van het 40 jaar oude Aquamar een nieuw zwembad gerealiseerd. Lees hier meer.

Bekijk project
Opgeleverd

de Stadswachter

Wonen & Zorg

Statige, luxe woongebouw met prachtige, ruim opgezette koopappartementen, huurappartementen in de duurdere huurcategorie, commerciële ruimte op de begane grond en een tweelaagse ondergrondse parkeerkelder.

Bekijk project
Opgeleverd

Nul-op-de-Meter Zuringhof

Wonen & Zorg

Het één van de eerste Nul-op-de-Meter projecten in de gestapelde bouw in Nederland en het eerste in Brabant. Wij leveren zo een belangrijke bijdrage en input aan de ontwikkeling van Nul op de Meter, de Brabantse Deal en betaalbare woonlasten van huurders in Tilburg .

Bekijk project
Opgeleverd

Woontoren Aan de Waterkant

Wonen & Zorg

Verdeeld over 13 verdiepingen komt er een grote verscheidenheid aan appartementen met een balkon of loggia met balkon, prachtig uitzicht en een privé parkeerplaats in de kelder. Lees hier meer.

Bekijk project
Opgeleverd

Renova showroom

Service & Onderhoud

Team Service en Onderhoud heeft in opdracht van Renova de verbouwing en uitbreiding van hun showroom in Breda gerealiseerd. Lees hier meer.

Bekijk project