"Natuurlijk"

Wij zien....... "Natuurlijk" als een project met unieke kwaliteiten. Wij zetten enerzijds die landschappelijke kwaliteiten in om een onderscheidende woonkwaliteit te bieden aan de bewoners. Een continue wisselwerking tussen landschap en gebouw. Geven en nemen. Voor ons is het gebouw een organisme en het landschap de leefomgeving van het organisme. Gezamenlijk vormen zij met de bomen, planten, bloemen, schimmels en dieren een ecosysteem. Een ecosysteem is vooral de uitwisseling van materie en energie tussen de organismen onderling en tussen het leven en de bodem, water en lucht. Geven en nemen.

Wij doen...... "Natuurlijk" is robuust. De bomen en het grasland bieden gezamenlijk een parkachtige omgeving, een unieke kwaliteit waarin "Natuurlijk" te gast is en optimaal gebruik van maakt in de woonbeleving. Nemen. Maar "Natuurlijk" is ook kwetsbaar. Wanneer de bomen als ruggengraat niet gezond zijn en er gaten vallen in het graslandschap dat het project samenbrengt, valt het uiteen. Het landschap vraagt om met zorg te worden behandeld. "Natuurlijk" respecteert het bestaande landschap én maakt de omgeving beleefbaar en levendig. Geven.

Wij bereiken..... "Natuurlijk" is een organisme dat uit is op overleven, zichzelf blijft ontwikkelen en ingespeeld is op zijn omgeving. Het is zelflerend en adaptief. Het organisme gaat de connectie aan met de omgeving én met haar gebruikers. Want het organisme 'leeft' van connectiviteit. Dit gaat over de verbinding met landschap, energie, water, mobiliteit en vormgeving, maar ook over sociale impact en dynamiek. Dit concept is uitgangspunt voor de invulling van de thema's binnen zowel ruimtelijke kwaliteit als duurzaamheid.

Opdrachtgever
Remmers Projectontwikkeling B.V.
Marktvenster
Wonen en zorg
Status
Voorbereiding


Pieter Remmers, Projectontwikkelaar
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak een vrijblijvende afspraak

Bouwgrond gezocht voor project:

'NAtuurlijk'

  • Hoger segment wonen
  • Benodigd circa 2.000 m²
  • 4 bouwlagen toegestaan of gemeentelijke medewerking wijzigen bestemmingsplan
  • ± 20 woningen met een gem. oppervlakte van 160 m²
  • Duurzaamheidsambitie gestoeld op de principes van 'The Natural Step'
  • Impressies Natuurlijk Copyright MdB3d