Bouwconcepten

Remmers Bouwgroep ontwikkelt zich als een conceptueel bouwer. Samen met marktpartijen als ontwikkelaars, ontwerpers, woningcorporaties en eindgebruikers denken we na over de woonvormen van de toekomst. Levensloopbestendige woningen zijn hier een goed voorbeeld van.

Diversiteit woonwensen steeds groter
Door veranderingen in de maatschappij veranderen ook de behoeften van eindgebruikers op de woningmarkt. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer alleenstaanden en hun aantal zal de komende jaren sterk toenemen. Zij hebben duidelijk andere woonwensen dan een standaard gezin met twee kinderen. Voor ouderen geldt hetzelfde. We blijven langer vitaal, worden allemaal steeds ouder en willen als het kan het liefst zo lang mogelijke zelfstandig blijven wonen. En ook starters op de markt hebben zo hun eigen woonwensen. Het hoeft niet per se groot te zijn, maar wel graag zelfstandig en met wat eigen, maar ook een aantal gezamenlijkevoorzieningen. Voor al deze groepen geldt: in hun specifieke behoeften en wensen wordt op dit moment niet of slechts mondjesmaat voorzien. Dat kan anders. Voor al deze mensen wil Remmers Bouwgroep graag een rol van betekenis spelen.

Bouwconcepten voor de toekomst
Een van de concrete thema’s waar Remmers Bouwgroep zich op richt is de ontwikkeling levensloopbestendige woningen. Samen met architecten, projectontwikkelaars, corporaties en andere partners denken we na over de mogelijkheid om woningen te realiseren die als het ware meegroeien met de behoeften van de bewoners in hun diverse levensfasen. Een starter kan met minder ruimte toe dan een klein gezin met een kind.Komt er een tweede kind dan is het fijn als je wat meer kamers hebt. En naarmate je ouder wordt is het vaak helemaal niet erg om wat van je ruimte ‘in te leveren’. Andere zaken worden dan belangrijker: met wie woon je en heb je aardige, behulpzame buren? Waar ligt de woning? Zijn er genoeg voorzieningen op loopafstand?

Conceptueel bouwer

Ruimtelijke flexibilteit

Waar het hier om gaat is ruimtelijke flexibiliteit. De mogelijkheid om op de plek waar je woont over meer of minder ruimte te beschikken en te delen met anderen, spreekt veel mensen aan. Je gebruikt de ruimte die je op een bepaald moment in je leven nodig hebt. Verandert die situatie door een relatie, kinderen of andere omstandigheden, dan heb je de mogelijkheid om je woonvorm hierop af te stemmen.

Iedereen begrijpt dat dit een geheel andere benadering is dan tot nu gebruikelijk is geweest. Onze woningen bieden over het algemeen weliswaar wat mogelijkheden voor wat betreft de indeling, maar zijn zeker niet flexibel te delen. Het vereist dan ook een andere manier van conceptueel denken; het vereist dat je bereidt moet zijn om na te denken over deze woonconcepten en hoe je dit concreet vorm wilt geven. Remmers Bouwgroep doet dat, samen met anderen. Omdat wij geloven dat het tijd is voor dit soort veranderingen, simpelweg omdat de maatschappij continue verandert en hierom vraagt.

logo_remmers_bouwgroep_white.svg

Inspireren | Creëren | Realiseren

Projecten eigen ontwikkeling

Voorbereiding

DC Heieinde Tilburg

Remmers Projectontwikkeling

Dit nieuw te realiseren logistieke pand, wordt gebouwd op bedrijventerrein Vossenberg, op korte afstand gelegen van de nieuwe containerterminal (BTT) aan het Wilhelminakanaal.

Bekijk project
Opgeleverd

Woontoren Aan de Waterkant

Wonen & Zorg

Verdeeld over 13 verdiepingen komt er een grote verscheidenheid aan appartementen met een balkon of loggia met balkon, prachtig uitzicht en een privé parkeerplaats in de kelder. Lees hier meer.

Bekijk project
Opgeleverd

Woningen en appartementen Muntelpoort

Wonen & Zorg

Nabij de gezellige binnenstad, op de hoek van Muntelbolwerk en de Graafseweg, heeft Remmers Projectontwikkeling een prachtig woongebouw in jaren ’30 stijl: Muntelpoort gerealiseerd. Lees hier meer.

Bekijk project
Opgeleverd

Zuiderlicht Tilburg

Wonen & Zorg

Op de hoek Winkler Prinsstraat – Ringbaan Zuid hebben wij 30 appartementen gerealiseerd met balkon op het zuiden. Lees hier meer.

Bekijk project
Opgeleverd

Glazen Boerderij

Remmers Projectontwikkeling

De gemeente Schijndel heeft op de meest prominente plek aan de markt een gebouw laten realiseren wat bijdraagt aan de kwaliteit en sfeer van het centrum. Lees hier meer.

Bekijk project